Nova sezona Premijer lige je startovala

Još jedna sezona engleske Premijer lige je startovala sredinom avgusta, i to je sigurno vest koja je obradovala mnogobrojne fanove ove verovatno najjače i najznačajnije fudbalske lige u svetu. Lopta se ponovo zakotrljala engleskim terenima, a borba za šampionsku titulu će opet biti i više nego zanimljiva.

Mančester Siti će pokušati da produži svoj neverovatan niz, i da dođe do još jedne, rekordne titule koja će biti peta u nizu, i sa kojom će postaviti letvicu toliko visoko da će je verovatno malo ko u bliskoj budućnosti preskočiti. No, i drugi timovi se pitaju oko statusa najboljeg u ovoj sezoni, a pre svih su to sigurno Arsenal i Liverpul. I Mančester Junajted će pokušati da pomrsi konce svom gradskom rivalu, ali je pitanje koliko će to i ove godine uspeti da urade.

Prvo kolo

Prvo kolo je odmah donelo mali derbi između Čelzija i Mančester Sitija. Iako su mnogi očekivali da će Čelzi krenuti da se ove godine oporavlja, prva utakmica koju su odigrali u Prvenstvu to sigurno nije pokazala. Mančester Siti je golovima Halanda i Kovačića pobedio rezultatom 2:0, i tako još jedanput pokazao svu silinu koju poseduje. Arsenal je na svom stadionu bio siguran protiv Vulverhemptona, i savladao ga istim rezultatom, 2:0. U premijernom meču ove godine, Mančester Junajted je savladao Fulam golom novog pojačanja, Zirkzea, i to pred sam kraj utakmice. Novajlija u Premijer ligi, Ipsvič Taun je dočekao Liverpul. Gostujući tim je na meč došao sa novim trenerom, holandskim stručnjakom Arneom Slotom, i svi navijači Liverpula su želeli da vide koliko mogu da očekuju od čoveka koji je došao kao zamena za verovatno nezamenljivog Jirgena Klopa. No, za njega je prva utakmica dobro prošla jer je njegov tim pobedio Ipsvič Taun rezultatom 2:0.

Kada su u pitanju ostali susreti, Everton predvođen Šonom Dajšom nije dobro startovao, a to je nešto što su i mnoge online kladionice predviđale. Oni su na svom terenu dočekali Brajton, i izgubili su veoma ubedljivo rezultatom 3:0. Notingem Forest je ugostio Bornmut, a rezultat na kraju ove utakmice je bila podela bodova i 1:1. Sautempton, tim koji se ekspresno vratio u društvo najboljih je gostovao Njukaslu. Ekipa “Svetaca” nije uspela da izbegne poraz, iako je on bio minimalan. Vest Hem protiv Aston Vile je potencijalno bio jedan od najzanimljivih mečeva kola, a taj status je i opravdao. Na kraju, gosti su došli do pobede od 2:1. Brentford je kod kuće savladao Kristal Palas rezultatom 2:1, dok je u poslednjoj utakmici Lester ugostio Totenhem. Lester je vratio u Premijer ligu, i sigurno je hteo da pred svojim navijačima u prvom kolu “proslavi” taj uspeh. Totenhem je u prvom poluvremenu poveo golom Pedra Poroa, ali je u nastavku izjednačio Džejmi Vardi. On i dalje predvodi napad tima sa kojim je osvojio Premijer ligu, i to će raditi dok bude uživao u igri. Očigledno je to još uvek slučaj jer se po njegovim igrama vidi da bi još uvek mogao i više nego da pomogne svom timu.

Drugo kolo

Mančester Siti je pokazao svu silinu i u drugom kolu kada je dočekao Ipsvič Taun, i ispratio ga sa četiri gola u njihovoj mreži. Kao i gotovo svake godine, Haland je pokazao da mu početak sezone izuzetno leži, tako da je u ovoj utakmici postigao het-trik, a po njegovim igrama, to će biti jedan od mnogih njegovih het-trikova u ovoj sezoni. Sa druge strane, Mančester Junajted je već u drugom kolu posrnuo, i to na gostovanju Brajtonu. Brajton je goste iz Mančestera pobedio rezultatom 2:1, i pokazao im da im ni ove sezone sigurno neće biti lako da ostvare plasman među prve tri ekipe. Arsenal je išao na gostovanje Aston Vili koje je veoma uspešno rešio u svoju korist pobedivši ekipu Unaija Emerija rezultatom 2:0. Istim rezultatom je i Liverpul pobedio kod kuće Brentford, pa je tako Liverpul u prva dva kola ostvario dve pobede.

Vest Hem je na gostovanju pobedio Kristal Palas rezultatom 2:0, a uspešan na gostovanju je bio i Notingem Forest. “Šumari” su minimalnim rezultatom pobedili Sautempton. Everton je doživeo još jedan brodolom. Ovog puta je to bilo na gostovanju Totenhemu koji je gradskog rivala ispratio rezultatom 4:0. Fulam je dočekao Lester, i uspeo da pobedi “Lisice” rezultatom 2:1. Bornmut i Njukasl su igrali nerešeno, 1:1, ali je verovatno najzanimljivija utakmica bila ona između Vulverhemptona i Čelzija. Već je na poluvremenu bilo četiri gola – rezultat je bio nerešen, 2:2. No, Čelzi je u drugom poluvremenu pokazao da može biti ozbiljna ekipa, te je domaćinima ubacio još četiri gola, i pobedio ukupnim rezultatom 6:2. Interesantno je da je trostruki strelac bio Madueke.

Treće kolo

Utakmica koja je otvorili treće kolo je bila ona između Arsenala i Brajtona. Arsenal je imao dobru priliku da ostvari pobedu pred svojom publikom, ali je na kraju rezultat bio 1:1, a na to je dosta uticalo isključenje Deklana Rajsa. Mančester Siti je uz još jedan het-trik Halanda na gostovanju pobedio Vest Hem sa 3:1. Liverpul je gostovao Mančester Junajtedu u derbiju kola, i na jedan vrlo lak način je uspeo da dođe do pobede od 3:0. Notingem Forest i Vulverhempton su igrali nerešeno, 1:1, dok je Aston Vila uspela na gostovanju da savlada Lester sa 2:1. Sautempton je zabeležio još jedan poraz, i to na gostovanju Brentfordu rezultatom 3:1. Treći poraz je doživeo i Everton i to od Bornmuta, ali na jedan neverovatan način koji je bio i više nego interesantan za klađenje uživo. Everton je do 87. minuta vodio 2:0, ali je Bornmut uspeo da u potpunosti preokrene rezultat, i da kući ode sa pobedom od 3:2. Ipsvič Taun i Fulam su igrali 1:1, a istim rezultatom je završena i utakmica između Čelzija i Kristal Palasa. Totenhem je posle sjajne prošle utakmice razočarao navijače jer je izgubio na gostovanju Njukaslu rezultatom 2:1.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.