Do kraja sedmice toplo, a onda polarni vazduh donosi zahlađenje

Pred kraj ove sedmice Srbiju i Valjevo očekuje novo zahlađenje uz više padavina i pad temperature jer je, kako najavljuju meteorolozi, ponovo otvaraju “Bečka vrata” koja donose polarni vazduh.

Naime, kako je najavio meteorolog Ivan Ristić, “Bečka vrata” otvoriće se 28. septembra i ponovo Srbiji doneti hladan polarni vazduh, uz drastičan pad temperature, ali i sneg u pojedinim delovima naše zemlje.

“Hladan arktički front prolazi bečka vrata u subotu, 28. septembra i donosi naoblačenje, kišu i osetniji pad temperatura tako da će u nedelju maksimumi biti oko 15 stepeni Celzijsa, u mestima sa više oblaka i kišom i niže”, napisao je u svojoj objavi meteorolog Ristić.

Ipak, sve do vikenda, kako pokazuje prognoza RHMZ, imaćemo veoma toplo i sunčano vreme sa temperaturom koja će se kretati od 26 do 30 stepeni Celzijusa.

Prognostičari najavljuju da nas danas u Valjevu očekuje oblačno ali toplo vreme, sa maksimalnom temperaturom do 25 stepeni. U sredu iste vremenske prilike, ali uz stepen višu temperaturu, dok će u četvrtak i petak biti pretežno sunčano i temperatura oko 30, odnosno, 32 stepena.

Promena vremena stiže u subotu, sa više kiše ali bez bitnijeg pada temperature, a pravo zahlađenje sledi u nedelju kada po prognozi RHMS u Valjevu sledi više kiše, jutarnja temperatura od samo 8 i maksimalna dnevna od 14 stepeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.