Kad ni 10,5 miliona ne pomaže

Pred Gradskim većem naredne nedelje naći će se i odluka vezana za novi gubitak koji je iskazalo JKP Polet. Ovaj dug shodno  gubitaškom poslovanju u proteklim godinama ostaće nepokriven.

„Finansijskim izveštajem JKP «Polet» Valjevo za 2023. godinu, utvrđeno je v je JKP «Polet» Valjevo u 2023. godini poslovalo sa gubitkom u iznosu od da 714.000,00 dinara, koji ostaje nepokriven dok se ne ostvari dobit u narednim godinama, a koja će biti raspoređena prvenstveno za pokriće gubitaka“, navod je iz predloga odluke koji će razmatrati najpre Gradsko veće , a potom i Skupština grada.

Na žalost ovakve vesti odavno nisu novina kada je u pitanju pomenuto preduzeće. Ne treba zaboraviti da je „Polet“ prošle godine dobio od Grada subvenciju od 10,5, a ove se planira subvencija u iznosu od 12,4 miliona dinara i to samo za tekuće poslovanje.

Informacija o dugu nepobitan je dokaz da ni 10,5 miliona koliko se izdvojilo prošle godine nije bilo dovoljno . Dugovi i nerentabilno poslovanje odavno su dva sinonima za poslovanje Poleta koje očito ni izdvajanja iz budžeta ne mogu da promene.

Koliko je poznato, grad Valjevo odlučio je da ovo preduzeće pripoji JKP Vidrak , odnosno sadašnje preduzeće biće samo još jedna od radnih jedinica u Vidraku. Svojevremeno je saopšteno da je JKP Vidrak priveo kraju neophodnu dokumentaciju za pomenuto spajanje , ali da se bar tada Polet još čekao. Kako je tada Vamedia nezvanično dobila informacije, nije problem u organizaciji poslovanja nove radne jedinice već činjenica da su kadrovi koji bi postali deo Vidraka, sasvim neodgovarajući.

Kada bi ovo spajanje moglo biti realizovano za sada nije sasvim poznato, ali shodno novom dugu jasna je poruka hitnosti.

5 comments on “Kad ni 10,5 miliona ne pomaže

  1. socijalisticki domacin

    A tekuce poslovanje je isplata plata radnicima i placanje struje i vode. Nema veze, Vidrak je najavio povecanje cena, te ce dugovi odatle biti namireni. A mozda i nece. Mozda ce se dugovi i dalje uvecavati. Nikad niko nije mogao da natera drzavna preduzeca da rentabilno posluju.

    Reply
  2. Анонимни

    Neki i ne dolaze na posao, neki prošetaju malo po gradu. Rešite već jednom taj teret koji je na leđima poreskih obveznika.

    Reply
  3. Gvozdenija Livadica

    jadan je grad sa rukovdstvom JKP.Sve nepismeno.Kakve troskove oni imsju.Pijaca nije oprana sem kad padne neka jaka kisa

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.