Kako su poslovala javna preduzeća?

Na kraju prošle godine dva javna preduzeća iskazala su dobitak, a dva gubitak u poslovanju.

Pred gradskim odbornicima na narednoj sednici Skupštine naći će se i poslovanja javnih preduzeća kao i odluke vezane za način raspodele dobiti odnosno pokrića gubitaka u zavisnosti od toga kako su preduzeća poslovala.

Shodno podacima iznetim na sednici Gradskog veća, najsolventnije poslovanje u prošloj godini imalo je JKP Vodovod koje je ostavrilo suficit u iznosu od 2,1 milion dinara . Ova sredstva biće iskorišćena za pokriće duga iz prethodnih godina.

Manji suficit ostvarilo je JKP Vidrak u iznosu od 255 531 dinar, a Gradsko veće donelo je odluku da polovina novca bude prebačena osnivaču, Gradu Valjevu, a druga polovina ostane u preduzeću i bude iskorišćena za nabavku osnovnih sredstava.

Gubitaši na kraju prošle godine bili su JKP Toplana i JKP Polet. Gubitak Toplane u prošloj godini iznosio je 347 000 dinara ,a  shodno odluci Veća dug će biti pokriven dobiti iz prethodnih godina.

Nepokriven dug ostaće JKP Polet u iznosu od 714.000,00 dinara, koji ostaje nepokriven dok se ne ostvari dobit u narednim godinama, a koja će biti raspoređena prvenstveno za pokriće gubitaka.

Pozitivno poslovanje imalo je i preduzeće Agrorazvoj koje je na kraju godine ostvarilo zaradu od 21 000 dinara.

 

5 comments on “Kako su poslovala javna preduzeća?

  1. Dragana

    da se slozimo da svaki gradjanin Valjeva dá prilog mesecno za zaposlene u Toplani. da se svako cak i dete odrekne bar jedne uzine mescno u korist foteljasa u Toplani. sram vas bilo!

    Reply
  2. Valjevac

    Banditi u odbrani moći i vlasti, i kod sticanja za sebe i kod davanja vlasti, suviše prljavi da bi videli da su u širokom antisrpskom programu. Možda bolje rečeno Državni lopovi.

    Reply
  3. Andro Knegic

    Sve lopovi. Samo otimaju od sirotinje, sumnjivi bogatsi i clanovi sekte nista ne placaju, a oni sve pare pokradu. A sirotinju dovode do unistenja. Polako ce da dodje mecka i na vasa vrata. Sve ce vam se vratiti mnogo puta vise. Bog kad udari onda je kasno za kajanje koje niste pokazalo ni trunku kas pljackate sirotinju.

    Reply
  4. Nadno

    Kako su poslovala javna preduzeća? Koko drugačije nego najbolje u zadnjih 100 godina, to će Vam ako treba nekakva komisija potvrditi, samo napred.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.