U toku radovi na Gradskoj kući

Uveliko su u toku radovi na adaptaciji zgrade nekadašnjeg Radio Valjeva. Radove je obišao zamenik gradonačelnika Djordje Milanović.

Pre sedam godina započeli su prvi radovi na adaptaciji zgrade nekadašnjeg Radio Valjeva u Gradsku kuću , ali su ubrzo potom i zaustavljeni . Razlog je bilo neslaganje Zavoda za zaštitu spomenika kulture sa predvidjenim radovima koji bi narušili istorijsku vrednost objekta.

Kako se kasnije moglo čuti , neki radovi koji su bili predvidjeni projektom praktično su i bili neizvodivi na postojećem stanju. Izvodjači radova preduzeća Kompresor ing i Procesor elektronika zbog uloženih resursa , a prekinutih radova na kraju su tužili grad . Postupak je trajao par godina , a grad je na kraju bio obavezan da izvodjačima isplati odštetu za uloženo.

Posle niza godina izabran je izvodjač radova, preduzeće Kej i radovi su trenutno u toku.

„Radovi dobro napreduju i u skladu sa samim projektom. Do sada su , kako sam i sam mogao da se uverim završeni poslovi na obijanju maltera i rušenje unutar objekta je završeno, demontirani su plafoni od trske, demontiran je pod u prizemlju, betoniran je prvi sloj – podna ploča, a montirani su i regali za jaku i slabu struju u prizemlju i na prvom spratu, kabliran je prvi sprat sa jakom i slabom strujom, kao i 70 posto prizemlja. Upravo se  završava montaža fasadne skele“, kaže zamenik gradonačelnika Djordje Milanović.

Za rekonstrukciju ovog objekta grad Valjevo iz budžeta izdvaja 95 miliona dinara .

„Grad Valjevo će dobiti svoju Gradsku kuću u objektu koji u potpunosti odgovara takvoj nameni. Tu će biti smeštena smeštena Matična služba Gradske uprave, kao i sala za prijeme i gradske svečanosti“, pojasnio je Milanović.

9 comments on “U toku radovi na Gradskoj kući

  1. Ronin

    Koliko sam cuo da su sredstva za ovu delatnost opredeljenja za vreme predhodne skupstinske vecine kada su naprednjaci cinili vlast sami sa partnerima iz predizborne koalicije i ako je tako ovi radovi imaju veze sa socijalistima taman koliko i zidanje Skadra ili kineskog zida? Na stranu sve to Milanovica izuzetno cenim i verujem da je dobar momak i ima moje postovanje, ali potreba da se fotografise negde sa cim njihovo politicko delovanje nije imalo veze mi ne treba, ima nacina da se bori za podrsku javnog mnjenja? Ako sam pogresno obavesten o sredstvima i svemu sto sam napisao unapred se izvinjavam.

    Reply
  2. Istina

    Auh,
    Pa vlasima treba još prostora da se prošire. Isto tako rade i sa kupovinom velikog broja automobila i rezervisanje parkin mesta…
    Strašno. Da li u ovoj zemlji u vlasti na bilo kom nivou ima znanja iz bilo koje oblasti?
    Svi štrajkuju. U pojedinim stranim kompanijama zaposleni rade sa pelenama za minimalac koji određuje vlast. Vlast daje ogromne subvencije stranim kompanijama za zapošljavanje. Vlast se zadužila 50 milijardi. Dok gradi neke auto puteve i pruge, gde se peru milijarde evra, svi ostali putevi propadose, pa čak i novoizgrađeni auto putevi koje satiru duplo pretovareni kamioni kamene mafije…
    Imate li u Valjevu negde 100m normalne ulice? Imate li neki prilazni put u Valjevo da je normalan? Pa nema gospodo ništa…
    Samo su svakog dana vidljivi promašaji nestrucnih ljudi kao na primer seča zdravih stabala na Pećini. Idite vidite šta se radi. Pored jedine pešačke staze uništava se zdravo drveće dok vlast proširuje svoje smeštanje kapacitete. Dokle?
    Omladino bežite dok je vreme…

    Reply
  3. Teša

    Još ostalo,Hotel,zatvoreni bazen,trg,hala,stadion i pozorište pa da budemo pravi grad

    Reply
  4. Milovan Krstivojević

    Kad če Brdani dobiti prostorije za mesnu zajednicu. Što ne kupi poslovni prostor u nekoj od novosagradenih zgrada, da stanovništvo ima gde da iznese svoje sugestije i probleme.

    Reply
  5. сељак са планине

    Градска кућа је власништво старих Ваљеваца, одузето од стране комуниста.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.