Obustavljena javna nabavka za zimsko održavanje

Gradska uprava obustavila je javnu nabavku za zimsko održavanje ulica i puteva na teritoriji Grada Valjeva. Razlog je što se niko nije javio od ponudjača.

Grad Valjevo još uvek nije izabrao izvodjača radova na zimskom održavanju iako je za ovu namenu predvideo čak 63,6 miliona dinara.

Grad je tenderom predvideo da se usluga  izvodi u toku 2024. i 2025. godine po programu zimskog održavanja javnih i nekategorisanih puteva, ulica u Valjevu i saobraćajnica na Divčibarama. Takođe po posebnom nalogu nadzornog organa i investitora, a na osnovu pojedinačnih zahteva građana. Naručilac je na osnovu iskustva iz ranijih godina uradio projekciju količina po svakoj poziciji iz specifikacije usluga, s napomenom da će stvarne količine (obim) biti rezultat stvarnih potreba za traženim uslugama usklađenih sa predviđenim sredstvima za te namene.U tom smislu navedene količine su date okvirno i naručilac se ne obavezuje da realizuje nabavku u tako predviđenom obimu.

Pored neophodne mehanizacije poput kamiona od minimum 15t sa raonikom i posipačem soli TK, 12 ili TK 62, traktora sa raonikom i putarskih vozila , zatraženo je i pravilno skladištenje soli i drugih agregata , ali i čekanje na rad u vreme uvedenog dežurstva kamiona sa plugom i posipačem soli, čekanje vozača i radnika uz kamion.
Ranijih godina najčešći izvodjač na ovim poslovima bilo je preduzeće Ingrap Omni.

 

3 comments on “Obustavljena javna nabavka za zimsko održavanje

  1. Dno dna

    Nikako vise Ingrapomni! Nista nisu cistili! Sram Vas bilo! Iz ulivca na brdu nije moglo danima da se izadje.

    Reply
    1. Miloš Marjanović

      ispunila ti se zelja. sad nece biti cisceno uopste. lopate i metle i svaki gradjanin lagano

      Reply
  2. sin anarhije

    Cistice laza i svita oko njega, uostalom to su radili kao deca u rodnim selima, jer kad djed podvikne …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.