JKP Vidrak kupuje dva kamiona smećara

Gradsko veće dalo je saglasnost JKP Vidrak za kupovinu mehanizacije na lizing. Postojeća mehanizacija u ovom preduzeću stara je 30 godina.

Pre mesec dana mnogi su bili iznenadjeni promenom vremena dolaska kamiona Vidraka koji rade na odnošenju smeća. Razlog tome bila je činjenica da se u jednom danu pokvarilo pet vozila. Dok su neka popravljena druga su pak bila više nepopravljiva.

„Oprema koja se trenutno koristi u preduzeću je stara preko 30 godina i postoji mogućnost da sledeći put neće proći tehnički pregled prilikom registracije. Ova oprema je takođe bitna iz razloga što značajno utiče na stvaranje prihoda preduzeća“, rekao je direktor JKP Vidrak Dragutin Kuzmanović.

JKP „VIDRAK“ Valjevo ima potrebu za nabavkom dodatne opreme iz razloga što je postojeća oprema stara, skupa za održavanje, skupa za eksploataciju i nedovoljna za potrebe preduzeća, navodi se u obrazloženju predloga.

Sagledavanjem finansijskog potencijala preduzeća, a vezano za rast cena sirovina, materijala i usluga kao posledice globalnog trenda rasta cena, kao i činjenice da prihodi preduzeća u ovom momentu pokrivaju samo osnovne troškove poslovanja, došli smo do zaključka da budući novčani tokovi neće dozvoljavati da nabavku opreme sprovedemo sopstvenim sredstvima.

Iz navedenih razloga preduzeće je donelo Odluku o zaduženju putem lizinga za potrebe nabavke sledeće opreme: auto smećar 6m3-nabavna vrednost 19.000.000,00 dinara bez PDV-a i auto smećar 10m3-nabavna vrednost 20.000.000,00 dinara bez PDV-a što u ukupnom zbiru čini nabavku u visini od 39.000.000,00 dinara bez PDV-a.

6 comments on “JKP Vidrak kupuje dva kamiona smećara

  1. Valjevac

    Ovo vaše luletanje nema dno. Nesposobni nestručni kadrovi SNSa su jedini problem Valjeveva od pomoćnog trenera pa do poslednjeg sedvičara.

    Reply
  2. Istina

    Bruka.
    Šta se čekalo toliko godina. Kamioni pri odvoženju smeća više zagade okolinu od samog smeca, jer iz njih curi kancerogeno ulje, opasan otpad.
    Sve je to pokazatelj gde se kao
    Društvo nalazimo, prljavi i strokavi…
    Omladino put pod noge…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.